Kilpailukalenteri.fi
Etusivu
Selaus
Haku


UKK / FAQ
Anna palautetta
Tietoa palvelusta

Piilota piirin myöntämät kilpailut

Näytä seurakilpailut

time4results-ohjelman tiedossa olevat ominaisuudet

Kysymys: Lisenssittömien tarkistuksessa lisenssirekisterin päivitys ei auta enää, mikäli olet syöttänyt lisenssittömän urheilijan, joka on myöhemmin hankkinut lisenssin ja nimi on päivitetyssä listassa.
Vastaus: Käytä mahdollisimman tuoretta lisenssirekisteri ja päivitä se ennen kuin aloitat syöttämään urheilijoita.
 
Kysymys: Urheilijalistaa ohjelmaan tuodessa ei tuoda ollenkaan seuran nelikirjaimista lyhennettä, joka aiheuttaa ongelmia käytettäessä suurten kaupunkien tulostauluja. Käytännössä seuranimet eivät näy.
Vastaus: Tähän ei ole ratkaisua toistaiseksi.
 
Kysymys: Eräjakoihin jää joskus haamuja.
Vastaus: Toisinaan eräjakoja korjatessa paperille tulostuu haamunimiä, jotka ovat joskus olleet eräjaoissa mukana. Esimerkiksi urheilija, joka on päässyt ensiksi jatkoon, tulee hylätyksi. Tällöin finaaliin pääseekin joku muu urheilija. Eräjaot ehdittiin tehdä jo aiemmin, kun tieto hylkäyksestä tuli tulospalveluun. Tulos korjataan, karsinta tehdään uudestaan ja oikeat urheilijat pääsevät jatkoon. Paperille kuitenkin tulostuu hylätty haamunimi.

Ratkaisu ongelmaan on moniportainen. Jotta hylätty urheilija saadaan näkyville finaalin eräjakoihin, tulee hänet päästää uudelleen jatkoon. Korjataan siis tulos sellaiseksi, jolla finaaliin pääsee, tehdään karsinta uudelleen, käydään kansliapuolella eräjaoissa NOLLAAMASSA urheilijan rata ja erä. Tämän jälkeen paluu tulospalveluun, merkintä hylätyksi, karsinta ja tekemään uudestaan eräjakoja. Tällöin nimi poistuu tulosteista.
 
Kysymys: Korkeuden/seipään tulostensyöttöikkuna heittää ruudulle vaan virhettä!
Vastaus: Mikäli korkeussuuntaisen lajin tulosta syötettäessä syöttää kenttään vahingossa nelinumeroisen luvun, tulosikkuna sulkeutuu virheen kera. Tämän jälkeen lajin tuloksia ei pääse ollenkaan muokkaamaan. Ainoa tiedossa oleva ratkaisu on poistaa laji, syöttää urheilijat lajiin uudestaan, eräjakojen uudelleen tekeminne ja tulosten syöttäminen varovaisemmin.
 
Kysymys: Varmistukset eivät päivity muille työasemille!
Vastaus: Urheilijoiden varmistaminen Toiminnot - Varmistukset kautta eivät joskus päivity muille verkon työasemille ennen kuin ko. kansliaohjelman sulkee. Ongelman voi kiertää varmistamalla Kanslia-ohjelmassa urheilijan tiedoista OV-kentän avulla.
 
Kysymys: Lajien generointi automaattisesti ilmoittautumistietojen perusteella
Vastaus: Joskus olisi kätevää, että koko kilpailun lajit saisi tuotua kilpailukalenteri.fi-ilmoittautumisten kanssa samalla ohjelmaan. Tiedossamme ei silti ole keinoa, jolla tämän tekisi.
 
Kysymys: Tulostin tulokset tiedostoon tekstimuodossa, mutta desimaaleja puuttuu!
Vastaus: Ohjelmassa on ongelma, joka jättää tosiaan esim. pikajuoksuissa sadasosat tulostamatta tulostiedostoon. Ongelman voi kiertää seuraavasti; kun laji on auki, valitse Tulokset-valikko ja sieltä Tulostiedosto. Tällöin desimaalit tulostuvat mukaan.
 
Kysymys: Mikseivät reaktioajat tule tulostiedostoon?
Vastaus: Olethan valinnut kilpailun asetuksista rastin Reaktioajat. Tällöin tulosten syöttöikkunaan tulee uusi sarake R-aika, jonne voit syöttää reaktioajat. Ikkunassa on oletuksena §-kenttä, josta ajat kyllä tulostuvat tulosliuskaan, mutta kenttää ei kannata käyttää, koska siitä ne eivät tulostu tulosyhteenvetoon. Kenttä on tarkoitettu hylkäyksiä varten, johon voisi syöttää sen sääntökohdan, jonka perusteella urheilija on hylätty. HUOM! Kenttää voisi käyttää toki ME/EE/SE/pe-tulosten merkitsemiseenkin, joskaan tieto ei tulostu sitten tulosyhteenvetoon.

Oikea tapa toimia reaktioaikojen kanssa on seuraava. Valitse kilpailun tiedoista Reaktioaika ja syötä ajat R-aika-kenttään. Tulostiedoston koostamisen lisäasetuksista voit valita reaktioajat mukaan tulostiedostoon. Huomaa, että asetus ei näe ensi kerralla ikkunan avatessasi.
 
Kysymys: Syötin korkeuteen tuloksen n, mutta se ei toimi, vaikka peli on xxo.
Vastaus: Oletko varma, että ylityksen merkki on iso-O eli O, vai livahtiko nolla eli 0. Ohjelma ei valitettavasti tarkista sopimattomia arvoja. Tarkista pelit, onko mukana nollia.
 
Kysymys: Kanslia-ohjelma ilmoittaa jotain virhettä kun koitan avata viestijoukkueita.
Vastaus: Olet varmaan avannut aiemmin viestijoukkueikkunan ja sulkenut sen sitten. Toista kertaa avattaessa ohjelma heittää ruudulle virheilmoituksia ja viestijoukkueiden käsittely ei toimi ollenkaan. Sulje kansliaohjelma ja käynnistä uudelleen. Ongelman välttämiseksi vastaisuudessa älä sulje viestijoukkueiden ikkunaa vaan siirrä se vähän sivuun, jotta voit jatkaa yksittäisten urheilijoiden parissa.
 
Kysymys: Tulostiedostosta puuttuu joskus lajeja!
Vastaus: Tottahan se on, joskus niin käy. Miksi, emme tiedä. Ota yhteys ohjelman valmistajaan.