Kilpailukalenteri.fi
Etusivu
Selaus
Haku


UKK / FAQ
Anna palautetta
Tietoa palvelusta

Piilota piirin myöntämät kilpailut

Näytä seurakilpailut

Yleiset

Kysymys: Voiko kilpailukalenteri.fi kautta ilmoittautua kaikkiin siellä oleviin kilpailuihin?
Vastaus: Ei voi. Kisajärjestäjä voi päättää, haluaako järjestelmää käytettävän ilmoittautumisiin. Ilmoittautuminen toimii tällä hetkellä vain rata- ja kenttäkilpailuiden kohdalla.
 
Kysymys: Minulla on uusia ideoita, ehdotuksia tai korjattavaa nykyiseen järjestelmään. Miten saan ääneni kuuluville?
Vastaus: Valitse vasemalla olevasta linkkilistasta "Palaute" ja lähetä palautetta tai lähetä sähköpostia suoraan osoitteeseen [email protected]
 
Kysymys: Koska ilmoittautuminen aukeaa? Mihin kilpailuihin voin ilmoittautua?
Vastaus: Kilpailuiden ilmoittautumistoiminnot aukevat, kunhan kisajärjestäjiltä on saatu tieto siitä, haluavatko he käyttää netti-ilmoittautumista. Mikäli kilpailuun voi ilmoittautua, tulostuu kilpailun hakutuloksen viereen (tai selaustulokseen) Ilmoittaudu-linkki, kuten myös kilpailun tiedot-sivulle.
 
Kysymys: Miten kilpailuhakua käytetään?
Vastaus: Voit hakea kilpailuita erilaisin rajaavin ehdoin. Mikäli haluat hakea kaikki ne kilpailut, joissa on naisten sarjan keihäs, tulee sinun valita sukupuoleksi "Naisten" ja iäksi "Yleinen". Ilman ikäluokan valintaa mukaan tulostuvat myös kaikki tyttöjen sarjaan keihäänheitot.
 
Kysymys: Nimeäni tai seuraani ei löydy ilmoittautumisen urheilijahaussa. Mitä teen?
Vastaus: Ilmoittautuminen on mahdollista vain yleisurheilupassin lunastaneille, joten puhelinsoitto oman seuran urheilupassivastaavalle saattaa auttaa. Maksetun yleisurheilupassin tietojen päivittyminen järjestelmään saattaa viedä muutamia päiviä. Ilmoittautumisen seuralistassa näytetään ainoastaan seurat joilla on yleisurheilupassin lunastaneita urheilijoita.
 
Kysymys: Voisiko kilpailuhakuun lisätä paikkakuntahaun?
Vastaus: Ei siihen mitään estettä olisi, mutta ylläpidon tämänhetkinen mielipide asiaan on se, että paikkakuntahaun lisääminen on turha. Oikean kunnan poimiminen 431 vaihtoehdon joukosta ei liene hirveästi nopeuttavaa. Suosittelemme piirikohtaisen haun käyttämistä.
 
Kysymys: Mitä tarkoittavat sivustolla esiintyvät lyhenteet PB ja SB?
Vastaus: Lyhenteet tulevat englannin kielestä:
PB - Personal Best = Urheilijan oma ennätystulos,
SB - Season Best = Urheilijan kauden paras tulos

Näitä tietoja saatetaan hyödyntää kilpailuissa esimerkiksi juoksulajien eräjakoja tehtäessä.
 
Kysymys: Seurallani on piirikunnallinen tai pm-kilpailu jonka haluaisimme mukaan sivustolle. Mitä meidän tulee tehdä?
Vastaus: Piirikunnalliset kilpailut lisää oman piirin kilpailuvastaava. Suosittelemme yhteydenottoa sinne.
 
Kysymys: Miksi (ylipitkällä) radalla tekemäni ennätys ei näy Kilpailukalenteri.fi:n hakemissa PB/SB-tiedoissa? Miksen voi korjata tulosta?
Vastaus: Kilpailukalenteri.fi käyttää Tilastopaja-yhteyttä tietyissä kilpailuissa. Tällöin tilastotulos haetaan suoraan Tilastopajan tietokannasta eikä sitä voi siten käyttäjä syöttää.

Hallikilpailuissa juoksumatkoille haetaan SUL:n ohjeistuksen mukaan vain lyhyen, virallisen, radan tulos - tulospalveluohjelmaan kun ei voi edes välittää kahta tulosta. Mikäli urheilija ei ole juossut parasta tulostaan lyhyellä radalla, saattaa tuo näytettävä tulos olla hänen mielestään "väärin".

SM-kilpailuiden osalta kilpailujärjestäjälle toimitetaan lisätietona myös pitkän radan PB ja SB sekä samat tulokset ulkoradoilta, joten informaatiota rankingin muodostamiseksi pitäisi olla käytettäväksi tarpeeksi.
 
Kysymys: Miksi kilpailu ei näy karttahaussa?
Vastaus: Kilpailulle ei ole vielä syötetty tarkkaa sijaintitietoa, joten sitä ei voida sijoittaa kartalle. Karttahaku lisättiin kilpailukalenteri.fi -järjestelmään toukokuussa 2011. Samalla kilpailuiden hakulomakkeeseen tuli mahdollisuus valita tarkka sijaintitieto. Tätä ennen järjestelmään syötettyihin kisoihin sijaintitieto on syötettävä erikseen kilpailuiden hallintalinkin kautta.
 

Tulospalvelu

Kysymys: Jos meidän viimeinen ilmoittautumispäivä on 24.7. ja kilpailukalenteri sulkeutuu silloin, niin voinko vasta sen jälkeen syöttää niitä ilmoittautumisia, jotka ovat tulleet sähköpostilla? Koska varmaan pitää varautua siihen, että niitäkin tulee.
Vastaus: Sinun ei tarvitse odottaa, että saat tiedoston kilpailukalenteri.fi:stä. Voit luoda kilpailun lajeineen ja alkaa syöttää muilla tavoin tulleita ilmoittautumisia samantien. Kun myöhemmin ilmoittautumisajan umpeuduttua saat tiedoston kilpailukalenteri.fi:stä, käynnistät vaan Kanslia-ohjelman ja luet nimet sisään. Tämän jälkeen sinulla on ohjelman tietokannassa sekä käsin syöttämäsi ja tiedostosta luetut nimet lajeineen.

Voit myös syöttää tämän jälkeen vielä tulevia jälki-ilmoittautumisia aivan normaalilla tavalla.