SUL ry SUOMEN URHEILULIITTO RY

KILPAILUIDEN HAKEMUSJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOHJE

Tämä käyttöohje on tarkoitettu nopeaksi oppaaksi järjestelmän käyttöön, joten sen kattavuus on rajoitettu.

1. Esimerkkipalkki   2. Esimerkkipalkki   3. Esimerkkipalkki
   

Kilpailuiden hakujärjestelmä on jaettu viiteen peräkkäiseen vaiheeseen. Vaiheet sekä käyttäjän sijainti järjestelmässä ovat näkyvissä jokaisella järjestelmän sivulla sivun ylälaidasta löytyvästä palkissa.

Vaiheet selityksineen ovat:

1. Kilpailun tietojen täyttäminen
Kysytään jokaiselle kilpailulle vaadittavat perustiedot sekä tarkentavia tietoja.
Kuvaruutukaappaus 1. vaiheesta pienoiskuva Kuvaruutukaappaus 1. vaiheesta pienoiskuva
2. Kilpailun tietojen tarkistaminen
Tarkistetaan edellisessä ensimmäisessä osassa syötetyt tiedot mahdollisten virheiden varalta ja palataan tarvittaessa korjaamaan havaitut puutteet.
Kuvaruutukaappaus 2. vaiheesta pienoiskuva
3. Lajien valinta
Valitaan jokaiselle kilpailupäivälle lajit ja alkamisaika. Jokainen kilpailupäivä kysytään erikseen.
Kuvaruutukaappaus 3. vaiheesta pienoiskuva
4. Lajien tarkistaminen
Tarkastetaan edellisessä kohdassa kilpailupäivälle syötetyt lajitiedot ja tarjotaan mahdollisuus palata edelliseen kohtaan korjaamaan virheitä. Vaihe toistuu jokaiselle kilpailupäivälle erikseen.
Kuvaruutukaappaus 4. vaiheesta pienoiskuva
5. Hakemuksen hyväksyminen
Hakemus on valmis. Tietojen syöttäjältä pyydetään sähköpostiosoitetta, johon vahvistus hakemuksesta voidaan lähettää.
Kuvaruutukaappaus 5. vaiheesta pienoiskuva

Lomakkeen täyttäminen

Kilpailun tietojen täyttäminen on ensimmäinen vaihe ja samalla hakemusjärjestelmän työläin kohta. Kilpailusta kysytään perustietoja kuten luokittelu, järjestämispäivämäärää, nimeä, kilpailupaikkakuntaa ja -kenttää jne. Osa tiedoista on määritetty pakollisiksi, eli ne vaaditaan että hakemuksen jättämisessä pääsee eteenpäin. Tällaiset kohdat on merkitty punaisella tähdellä (*).

Useimmat lomakkeen kentät ovat tarkkoja annettujen syötteiden muodosta. Mikäli annetun syötten muoto on virheellinen tai pakolliseksi määritetty tieto puuttuu, kertoo järjestelmä sen kun käyttäjä yrittää siirtyä eteenpäin järjestelmässä. Järjestelmä värjää havaitsemansa virhekohdat punaisiksi ja listaa havaitun virheen tiedot lomakkeen yläosaan.

Syötteiden tarkennukset ja hyväksyttävät syötteet löytyvät sivun pikaohjeesta, joka tulee esiin kun hiiren kohdistimen vie kyseisen valinnan oikealla puolella olevan OHJE -tekstin päälle. Toiminto vaatii selaimelta Javascript-tuen. Sama ohje löytyy myös valitsemalla samaisen linkin. Tällöin ohje aukeaa uuteen selainikkunaan.

Päivämäärien syöttämistä helpottamaan lomakkeelle on laitettu Valitse päiväys kalenterista -linkkejä. Valitsemalla tällaisen linkin päivämäärän pääsee valitsemaan yksinkertaisesta kalenteri-ikkunasta. Toiminto vaatii selaimelta Javascript-tuen.

Tietojen tarkistaminen

Tiedot näytetään taulukoituna oman otsikkonsa kanssa, jolloin tietojen tarkistaminen on helppoa. Tämän lisäksi vaiheessa on vain painikkeet Muokkaa ja Hyväksy tiedot, joista Muokkaa palaa takaisin edelliseen vaiheeseen muokkaamaan aikaisemmin annettuja tietoja ja Hyväksy tiedot siirtyy seuraavaan vaiheeseen.

Lajien valinta

Lajit valitaan erikseen jokaiselle kilpailupäivälle. Lajien valinta sekä lajien tarkistus kysytään erikseen jokaiselle kilpailupäivälle, esimerkiksi kolmipäiväsellä kisalla lajien valinta menisi seuraavasti:

Kulloinkin syötettävän päivän päivämäärä löytyy sivun ylälaidasta sekä tieto monettako kilpailupäivää ollaan käsittelemässä, esimerkin tapauksessa 1/3, 2/3 ja 3/3.

Lajit valitaan pääasiassa taulukosta, jossa lajit on lueteltu sarjoittain. Jokaisen lajin perässä on valintapainike .

Maantie- ja maastojuoksuja varten on lomakkeelle lisätty myös erillinen matkojen syöttö näihin lajeihin. Näytä/piilota kestävyysmatkat -painike tuo näkyville lajien syöttörivit. Lajirivejä saa lisää Lisää uusi lajirivi-linkistä ja rivi poistetaan Poista -linkistä. Syötetyille matkoille tehdään tarkistus, eikä virheellisesti syötettyjä lajeja lisätä kilpailuun. Virheellistä muotoa olevat matkat muuttuvat punaisiksi. Käyttäjältä varmistetaan lajien hyväksyminen erillisellä kysymyksellä, jos jokin syötteistä on virheellinen.

Puuttuvat lajit ja sarjat

Taulukossa ei kuitenkaan ole kaikkia lajeja, vaan osa lajeistä täytyy syöttää lajitaulukoiden jäljessä olevaan Lisätiedot -kenttään. Tällaisia lajeja ovat esimerkiksi sauvakävely tai saappaanheitto. Samaan kenttään lisätään myöskin puuttuvat sarjat. Tällaisia sarjoja on esimerkiksi M/N Kuntosarja.

Eli muistilistana:

matka: sarjat pilkulla erotettuna.rivinvaihto

Eli esimerkiksi seuraavasti

Maraton: M/N, M/N40, M45, M/N50, M55, M60, M65, M70, M/N hölkkä.
1/2-maraton: M, N, M35, N35, M50, M60, M70, M/N hölkkä. 
Sauvakävely (10 km): M, N, M19, N19, P15, T15, M/N hölkkä. 
0,7 km: T7, P7, T9, P9. 
1,5 km: T11, P11. 
2,3 km: T13, P13. 
      

Hakemuksen hyväksyminen

Viimeisessä vaiheessa kysytään sähköpostiosoitetta johon vahvistussähköposti lähetetään. Lisäksi on mahdollisuus antaa palautetta palvelusta, jotta voisimme kehittää siitä mahdollisimman helppokäyttöisen ja kattavan mahdollisimman monelle käyttäjälle.

 

Järjestelmän on toimittanut
AmpTech Oy